27 maja 2019 roku w Gminnym Ośrodku Kultury odbyły się "Rodzinne warsztaty dekorowania potraw z elementami carvingu". Prowadzący: Małgorzata Długosz - kierownik warsztatów szkolnych/zajęć praktycznych Zespołu Szkół Ekonomicznych im. Jana Pawła II w Głogowie, zapoznała uczestników ze sztuką przygotowywania kompozycji z warzyw. Ponieważ dekorowanie potraw wymaga nieco fantazji, ale też odpowiedniego sprzętu, więc zajęcia rozpoczęły się przeszkoleniem z wiedzy o narzędziach przydatnych do carvingu, zasad rzeźbienia i typologii metod.
Na warsztatach powstały serpentyny, koszyczki oraz różnego rodzaju kwiaty i liście wycięte z pomidorów, ogórków, cukinii oraz rzodkiewki. Ładnie podane choćby najprostsze potrawy, przyciągną wzrok i mile zaskoczą.
Podczas zajęć nie zabrakło również upominków dla mam oraz słodkiego poczęstunku dla wszystkich.